Michael Jacksonin uusi single onkin varastettu

Viihdeuutiset · Stara.fi

Edesmenneeltä poptähti Michael Jacksonilta julkaistiin eilen uusi single This Is It, jonka postuumi julkaiseminen nousi otsikoihin ja uutisiin niin Suomessa kuin maailmallakin. Kappale on kuitenkin plagiaatti ja sananmukaisesti varastettu.

Suurena Suomen ystävänä tunnettu viihdemaailman elävä legenda Paul Anka on kertonut amerikkalaiselle TMZ-julkaisulle kirjoittaneensa kappaleen vuonna 1983 nimeltä I Never Heard ja yhdessä Michael Jacksonin kanssa. Kappaleen demo äänitettiin tuolloin Ankan studiossa, ja sen oli määrä päätyä hänen Walk A Fine Line -duettolevylleen.

Näin ei kuitenkaan tapahtunut, sillä Paul Ankan mukaan Jackson varasti demon studiosta kappaleen viimeistelyvaiheessa. Legenda kertoo vaatineensa poptähteä jo tuolloin oikeusjutulla, ellei hän palauttaisi nauhaa takaisin. Lopulta Anka sai nauhan takaisin, mutta Michael Jackson oli sitä ennen ehtinyt kopioida kappaleen itselleen.

Anka myi kappaleensa myöhemmin Saphire-nimiselle artistille ja se levytettiin vuonna 1990. Nyt sama kappale on julkaistu Michael Jacksonin uutena singlenä nimellä This Is It. Kuuntele ja vertaa kappaleita itse alla olevista linkeistä (TMZ-julkaisun sivuilla). Kappaleita vertaamalla voidaan todeta, että kyseessä on lyriikoita myöden käytännössä sama kappale.

Sapphiren ”I Never Heard”

Michael Jacksonin ”This Is It”

PÄIVITYS: Juuri tulleen tiedon mukaan Michael Jacksonin kuolinpesästä vastaavat lakimiehet ovat sopineet biisivarkauden Paul Ankan kanssa. Anka kertoi TMZ-julkaisun haastattelussa, että kyseessä oli puhdas vahinko Jacksonin taustatiimin taholta. Hän saa jatkossa puolet kappaleensa oikeuksista ja tuotoista.