Sadat katutanssijat juhlistavat Michael Jacksonia Helsingissä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Helsingin Kampin Narinkkatorilla järjestetään suuri Michael Jackson –aiheinen tanssitapahtuma keskiviikkona 28. lokakuuta, eli samana päivänä Jacksonin This Is It -musiikkielokuvan ensi-illan kanssa.

Suomessa ei ole koskaan aikaisemmin järjestetty näin suurta yksittäistä katutanssikoreografiaa. Mukana on kaikkiaan yli 400 tanssijaa. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Sony Music Entertainment Finland Oy, Walt Disney Studios Motion Pictures Finland sekä Suomen Katutanssiliitto.

Tanssijat esittävät tapahtumassa viiden minuutin mittaisen Thriller Megamix -koreografian, joka koostuu viidestä Jacksonin kappaleesta. Mukana ovat muiden muassa Thriller, Beat It ja Billie Jean -hittibiisit, joiden alkuperäisiä koreografioita tanssiesitys mukailee. Esityksen vetäjiksi on hankittu maamme johtavat katutanssikoreografit; Jutta Jalonen, Lasse Hyttinen ja Sebastian Wennström.

– Tanssijoiden kiinnostus produktiota kohtaan yllätti kaikki positiivisesti. Mukaan olisi tullut varmasti reilusti yli 1.000 tanssijaa, mikäli se olisi ollut logistisesti ja aikataulun puitteissa mahdollista, kertoo Jouni Janatuinen, Suomen Katutanssiliiton puheenjohtaja.

Michael Jacksonista kertova musiikkielokuva This Is It saa maailmanensi-iltansa 28. lokakuuta 2009. Elokuvaa esitetään elokuvateattereissa ainoastaan kahden viikon ajan. Elokuvan soundtrack julkaistaan Suomessa 26. lokakuuta, kaksi päivää ennen elokuvan Suomen ja maailmanensi-iltaa. This Is It on koostettu yli 100 tunnista kulissien takana kuvattua materiaalia ja elokuva näyttää Jacksonin harjoittelemassa show’taan, jota ei koskaan ehditty esittää yleisölle livenä.