Michael Jackson leffalistan kärkeen – pieksi kauhuleffan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Keväällä edesmennyt poptähti Michael Jackson on noussut jälleen postuumisti listaykköseksi. Tällä kertaa kuitenkin elokuvien puolella. Hänen viimeisten elinkuukausiensa aikana kuvatusta materiaalista koostettu This Is It -dokumentti kilisytti Yhdysvalloissa eniten kanssakoneita viikonloppuna.

This Is It valloitti ykkössijan, vaikka etukäteen kovasti kehuttu kauhuelokuva Paranormal Activity antoi hyvän vastuksen. Jacksonin raina toi kassaan Yhdysvalloissa yhteensä 21,3 miljoonaa dollaria ja koko maailmassa 101 miljoonaa dollaria. Paranormal Activity tuotti viikonloppuna 16,5 miljoonaa Yhdysvalloissa ja 84,8 miljoonaa maailmalla.

Samalla dokumentti teki maailmanennätyksen eniten tuottaneena konserttidokumenttina. Dokumentin julkaisseen AEG-yhtiön huimista odotuksista jäätiin kuitenkin merkittäväksi, sillä elokuvan kaavailtiin tuottavan ensimmäisenä viikonloppunaan huimat 250 miljoonaa. Pitkällä tähtäimellä tähän tavoitteeseen tullaan kuitenkin pääsemään.