Lily Allen avautui ulkonäkö-ongelmistaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Brittiläinen poptähti Lily Allen on tullut tunnetuksi musiikkinsa lisäksi myös siitä, että hän paljastelee usein itseään erilaisissa tilaisuuksissa. Hänet on nähty rinnat paljaana niin lomallaan kuin esiintymislavalla ja julkkisjuhlissa. Nyt poppari on paljastanut asian taustoja.

Hän on kertonut Q Magazine -lehdelle kärsivänsä Body Dysmorphic Disorder, eli BDD -oireyhtymästä. Hän valotti hieman lisää asian taustaa kertomalla, että hän näkee itsensä peilissä lihavampana kuin oikeasti onkaan. Hän kritisoi omaa vartaloaan normaalia ihmistä enemmän ja kuvittelee vartalonsa olevan huonompi kuin se todellisuudessa onkaan, ja tämä aiheuttaa hänelle ahdistusta.

– Istuin viime yönä alastomana ja näin itseni peilistä. Sanoin itselleni ”Hitto että näytän hassulta”. Poikaystäväni sanoi sen pitävän paikkansa, mutta kauniilla tavalla. Se oli häneltä aika hyvä veto, Lily Allen kertoi.

Laulaja on saanut apua tilanteeseensa hypnoosista. Pari vuotta sitten tilanne oli selvästi nykyistä pahempi, ja silloin Lily avautui tilanteesta myös blogissaan.

– Ylistin aiemmin itseäni voimakastahtoisuudesta ja siitä että en ollut typerä tyttö, jolla oli ongelmia ulkonäkönsä kanssa. Silloin ei ollut väliä kuinka pullea olin, koska enhän ollut malli vaan laulaja. Nyt pelkään, että en ole tarpeeksi voimakas ja olen retkahtanut. Kirjoitan tätä hotellihuoneessani Seattlessa kyyneleet silmissäni. Olen tutkiskellut viimeisen tunnin ajan tietoja vatsalaukun pienennyksestä ja rasvaimusta, Lily Allen kirjoitti tuolloin.

Maailman väestöstä noin 1 – 2 prosenttia kärsii samasta psykologisesta ongelmasta. Se alkaa yleensä murrosiässä ja on yhtä yleinen sekä miehillä että naisilla. Myös Michael Jackson oli lehtiväitteiden mukaan Lily Allenin kohtalotoveri, mutta asialle ei ole saatu vahvistusta.