Michael Jacksonin pidätyksestä terrorismiuhka

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime kesänä menehtyneen poptähti Michael Jacksonin taannoisen oikeudenkäynnin kulisseissa tapahtui enemmän kuin moni osasi uskoa. Nyt julkistettujen tietojen mukaan viranomaiset pelkäsivät jopa terrori-iskua.

Epäilyjen taustalla oli Jacksonin pedofilia-oikeudenkäynnin saama valtava mediahuomio ympäri maailmaa. Nyt julkistettujen asiakirjojen mukaan poliisi piti oikeudenkäyntiä potentiaalisena kohteena mediajulkisuutta janoaville terroristeille. Tästä syystä paikallinen poliisilaitos pyysi liittovaltion poliisi FBI:n mukaan hoitamaan oikeudenkäynnin turvatoimia.

FBI tutki tilannetta ja tuli lopulta siihen tulokseen, että mahdollinen terroriuhka ei anna syytä lisätoimenpiteisiin. Oikeudenkäynnin alkaessa paikalta kuitenkin havaittiin huolestuttavia henkilöitä. Tämän viikon tiistaina julkistettujen vuosilta 1992 – 2005 peräisin olevien asiakirjojen mukaan FBI suoritti oikeudenkäyntiä ennen toimenpiteitä lisäksi myös Filippiineillä liittyen Jacksonin epäiltyihin lasten seksuaalisiin hyväksikäyttöihin.