Big Brotherin yllätysratkaisua seurasi jättiyleisö

Viihdeuutiset · Stara.fi

Britanniassa päättyi viikonloppuna maan viimeinen julkkisten Celebrity Big Brother -ohjelma. Realitysarjojen veteraani ei ole viime vuosina saavuttanut kovin suurta suosiota, ja kausi jäikin tuotantoyhtiön mukaan viimeiseksi julkkiskaudeksi. Ohjelma kärsi myös tällä kaudella katsojakadosta, mutta viimeinen jakso veti britit ruutujen ääreen.

Kauden julkkikset edustivat aiemmin kaavailtujen A-sarjan tähtien sijaan lähinnä C-sarjan julkkiksia, kun tunnetuimmat tähdet peruivat osallistumisensa yksi toisensa jälkeen vain hieman ennen kauden alkamista. Peruuntuneiden tilalle jouduttiin hoitamaan pikavauhtia uusia kisailijoita.

Kisan voiton vei lopulta todellinen yllättäjä Alex Reid, joka tunnetaan povipommi Katie Pricen on-off -poikaystävänä ja naistenvaatteisiin pukeutumisesta pitävänä vapaaottelijana. Perjantaina esitetty suora finaalilähetys veti Channel 4 -kanavan mukaan televisioiden ääreen peräti 4,2 miljoonaa brittiä, kun edellisen normaalikauden finaalia seurasi vain 3,7 miljoonaa katsojaa. Sarjan kulta-aika on kuitenkin kaukana, sillä vuonna 2007 Shilpa Shettyn voittoa todisti 5,8 miljoonaa katsojaa.