Eläkeläiset humppaavat Provinssirockiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Provinssirock on kiinnittänyt Rammsteinin ja Jello Biafra and the Guantanamo School of Medicinen lisäksi ohjelmaansa australialaisen Wolfmotherin, yhdysvaltalaisen Between the Buried and Me -yhtyeen, humpparock-kokoonpanon Eläkeläiset sekä rautalankametallityhtye Viikatteen.

Wolfmother nousi kotimaassaan Australiassa albumilistan sijalle kolme ja myi nelinkertaista platinaa. Valloitus ei jäänyt ainoastaan kyseisen maan rajojen sisäpuolelle vaan yhtye kimposi listoille myös Briteissä ja Yhdysvalloissa. Kaksi albumia julkaissut nelikko laittoi ulos viimeisimmän albumituotoksen syksyllä 2009.

Yhdysvaltalaisen Between the Buried and Me -joukkueen musiikillinen tuotos on sekoitus death metallia, grind corea, thrash metallia ja jazzia. Omaperäistä metallia suoltava viisihenkinen Between the Buried and Me -kokoonpano on julkaissut kuusi levyä, joista viimeisin teos The Great Misdirect julkaistiin vuonna 2009. Bändi on myynyt tähän mennessä yli 250.000 albumia.

Suomen euroviisukarsinnoissa näyttävästi edustanut Eläkeläiset-yhtye suuntaa Oslon sijaan valloittamaan Seinäjoen. Lukuisia kertoja aiemminkin Provinssissa tunnelmaa luonut ryhmä on hankkinut kannuksia ulkomaita myöden kiertueilla saksankielisessä Euroopassa. Eläkeläiset koukuttaa kansan koko show’n ajaksi – 15 vuoden kokemuksella.

Toinen festivaalin kotimainen kiinnitys on Viikate, joka punoo yhteen rautalankametallimelodiat ja raskaat kitarariffit. Bändin tuorein Kuu kaakon yllä albumi sisältää Viina, terva & hauta radio- ja keikkahitin.