Suomalaislehdelle tuomio pokerimainosten takia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Etelä-Karjalan käräjäoikeus antoi tänään päätöksensä jutussa, jossa Metropoli-lehden toimitusjohtajaa ja päätoimittajaa syytettiin ulkomaisten pokeriyhtiöiden mainosten julkaisemisesta lehdessä, eli arpajaislain mainontakiellon pätevyydestä. Tapauksesta odotettiin jo etukäteen merkittävää suunnannäyttäjää alalle.

Käräjätuomari Matti Korhola katsoi tuomiossaan, että lehdessä ollut ulkomaisten peliyhtiöiden mainonta oli ollut laitonta ja tuomitsi toimitusjohtajan päiväsakkoihin ja 6.000 euron korvauksiin. Tuomio ei kuitenkaan saa vielä lainvoimaa, sillä toimitusjohtaja valittaa asiasta hovioikeuteen. Niin ikään syytettynä ollut lehden päätoimittaja vapautettiin syytteistä.

Tuleva hovioikeuden ja mahdollisesti myös korkeimman oikeuden päätös tulee olemaan merkittävä, sillä tähän mennessä nyt tuomitun kaltaista pelimainontaa on esiintynyt jo vuosien ajan lukuisissa lehdissä ja jopa kotimaisilla televisiokanavilla. Valtamedioiden sijaan syyttäjä haastoi kuitenkin oikeuteen keskisuuren ilmaisjakelulehden, jonka levikki on nykyisin noin 140.000 kappaletta.