Kitaralegenda Slash julkaisee soololevyn

Viihdeuutiset · Stara.fi

Guns’N Roses -yhtyeestä aikoinaan tunnetuksi tullut rock-ikoni Slash julkaisee ensimmäisen nimeään kantavan albumin 7. huhtikuuta 2010. Levyllä vierailee nimekäs kaarti alan tähtiä. Mukana ovat muiden muassa Chris Cornel, Rocco DeLuca, Fergie, Dave Grohl, Kid Rock, Adam Levine Maroon 5 -yhtyeestä, Ozzy Osbourne ja Iggy Pop.

Levyntekoon Slash värväsi tuottajaparikseen Eric Valentinen, pyysi basistiksi Chris Chaneyn ja rumpuihin Josh Freesen. Slash itse vastasi biisien teosta sekä sovituksista ja valitsi tarkkaan kaikki vierailevat artistit.

– Soololevyn idea oli alussa todella yksinkertainen. Olen valinnut levylle mukaan kaikki artistit, joiden kanssa tahdoin tehdä töitä. Tiesin meidän saavan yhdessä aikaan jotain ihmeellistä ja luovaa. Olen todella vaikuttunut siitä, mitä kukin toi omalla persoonallaan mukanaan biiseihin ja kuinka omistautuneita he olivat tekemään työnsä hyvin. Ja kieltämättä, meillä oli myös äärimmäisen hauskaa biisejä tehdessä, Slash kommentoi.

Albumi tullaan julkaisemaan Roadrunner Recordsin kautta Euroopassa, Lähi-Idässä ja Etelä-Afrikassa.

Slashia pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaimmista rock-kitaristeista. Herra on vastaanottanut useita kunnianosoituksia ja palkintoja. Vuonna 2007 hän sai oman tähden Hollywoodin Walk Of Famelle idoleidensa Jimmy Pagen ja Jimi Hendrixin rinnalle. Slash kuului legendaarisen Guns N’Roses -yhtyeen alkuperäisjäseniin ja loi tunnusomaiset soundit kuten kitarariffit kappaleissa Sweet Child O’ Mine ja Welcome To The Jungle.

Yhtye hallitsi 80- ja 90-luvun rock-skeneä myyden yli 100 miljoonaa albumia maailmanlaajuisesti. Guns N’ Rosesin hajottua Slash jatkoi soittamista Slash’s Snakepitissä ja maailmanlaajuisesti menestyneessä Velvet Revolver -kokoonpanossa. Hänet on esiintynyt monien huippumuusikoiden kanssa aina Michael Jacksonista Stevie Wonderin kautta Ray Charlesiin. Kaksi Gibson-kitaraa on nimetty Slashin mukaan ja hänestä on kirjoitettu myös elämänkerta, joka ilmestyi vuonna 2007.

Albumin biisilista:

1. Ghost ( Ian Astbury)2. Beautiful Dangerous (Fergie)3. Nothing To Say ( M. Shadows of Avenged Sevenfold)4. Crucify The Dead (Ozzy Osbourne)5. Promise (Chris Cornell)6. By The Sword ( Andrew Stockdale of Wolfmother)7. Doctor Alibi ( Lemmy Kilmeister)8. Saint Is A Sinner Too ( Rocco De Luca)9. Watch This (Dave Grohl / Duff McKagan)10. I Hold On (Kid Rock)11. Gotten (Adam Levine)12. We’re All Gonna Die (Iggy Pop)13. Starlight (Myles Kennedy)