Suosikkiyhtye Green Day valtaa Kyläsaaren

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittu rockyhtye Green Day on vahvistunut Helsingin Kyläsaaren suurkonsertin esiintyjäksi tiistaille 8. kesäkuuta. Konsertti on jatkoa yhtyeen viime vuonna alkaneelle menestyksekkäälle 21st Century Breakdown -kiertueelle.

Uusi konserttipaikka Kyläsaari sijaitsee entisellä Sörnäisten sataman alueella Kalasataman metroaseman pohjoispuolella. Konserttialue on Kalasataman tulevaa asuin- ja toimistoaluetta. Aidattua aluetta on käytetty maahantuotujen autojen väliaikaisvarastona, mutta se on tällä hetkellä kokonaisuudessaan tyhjänä. Kyläsaaren kenttä soveltuu sijaintinsa ja tasaisuutensa puolesta hyvin konserttien järjestämiseen.

Viime keväänä julkaistu 21st Century Breakdown -albumi nousi listakärkeen ympäri maailmaa muiden muassa Know Your Enemy ja 21 Guns -hittien siivittämänä. Sunnuntaina albumi voitti Los Angelesissa Grammy-palkinnon Best Rock Album -kategoriassa. Suomessa levy on myynyt tähän mennessä jo yli 15.000 kappaletta.

Green Day tunnetaan erityisesti timantinkovana livebändinä, joka soittaa kunnianhimoisen pitkiä keikkoja ja myy maailmalla areenan toisensa jälkeen loppuun hetkessä. Yhtyeen Suomen keikkaa on saatu odottaa vuosia, sillä bändi konsertoi Helsingin Jäähallissa edellisen ja ainoan kerran vuonna 1995.

Billie Joe Armstrongin, Mike Dirntin ja Tre Coolin muodostama Green Day perustettiin jo vuonna 1987. Bändi on kulkenut pitkän tien kulttisuosikista yhdeksi tämän päivän tärkeimmistä rock-yhtyeistä. 90-luvulla Green Day nosti punkrockia suuremman yleisön tietoisuuteen muiden muassa The Offspringin ja Randicin kanssa.

Vuonna 1994 julkaistun Dookie-levyn hitit Basket Case, When I Come Around ja Welcome To Paradise löivät Green Dayn läpi maailmanlaajuisesti ja uuden sukupolven punkkarit alkoivat värjätä tukkaansa milloin vihreäksi, milloin siniseksi Billie Joe Armstrongin innoittamina. 2000-luvun puolella erityisesti American Idiot nousi valtaisaksi menestykseksi yli 14 miljoonan levymyynnillään.