Pelisuosikki The Sims täytti 10 vuotta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Electronic Arts julkisti tänään suositun The Sims -pelisarjansa täyttäneen 10 vuotta. Kaikkien aikojen suosituin virtuaalinen elämäsimulaattori tupsahti pelaajien ulottuville ensi kertaa 4. helmikuuta 2000 alkuperäisen The Sims -pelin myötä.

Vuosien saatossa pelisarja on kasvanut kattamaan kolme peruspeliä – The Sims, The Sims 2 ja The Sims 3 – sekä kymmeniä lisäosia ja -paketteja. Kymmenessä vuodessa sarja on myynyt yli 125 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti.

– On ollut hienoa nähdä pelin ja peliyhteisön kehittyminen tänä aikana. Suomessa on paljon pelaajia, jotka ovat pelanneet peliä koko tämän ajan – ja kasvaneet sen mukana. Itsekin kuulun tähän joukkoon. Mielenkiinnolla odotan seuraavaa 10 vuotta Sims-pelien parissa, Suomen suurimman Sims-fanisivuston ylläpitäjä Milsa kertoo.

Pelisarjan luoma liikevaihto on yli 2,5 miljardia dollaria, mikä nostaa pelin samaan sarjaan yleisöennätyksen tehneiden Avatar ja Titanic -leffojen kanssa. The Sims on saatavilla 60 maassa ja 22 eri kielellä. Kesäkuussa 2009 julkaistu The Sims 3 on myynyt yli 4,5 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti.