Homohahmo sensuroitiin elokuvan mainoksista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Homoseksuaalius on ollut kasvava teema viihdealalla ja erityisesti televisiosarjoissa koko viime vuosikymmenen ajan. Elokuva-alalla trendi ei ole kuitenkaan ollut aivan yhtä vahva ja nyt homoseksuaalisuutta epäillään jopa sensuroidun.

12. helmikuuta ensi-iltansa saava suuren budjetin Valentines Day -elokuva on nimittäin joutunut CNN-kanavan leffakolumnistin hampaisiin. Nimimerkillä The Frisky kirjoittava toimittaja ihmettelee miksi elokuvassa Eric Danen esittämä homohahmo Sean Jackson on karsittu pois elokuvan Yhdysvalloissa julkaistuista mainoksista, julisteista, trailereista ja muustakin materiaalista.

Danen nimi on toki mukana mainoksissa, mutta hänen kasvonsa ja kohtauksensa on karsittu myös leffan mainoksessa nähtävästä näyttelijöiden yhteiskuvasta. Sama toistuu myös elokuvan eri kohtauksia esittelevissä trailereissa. Toimittajan mukaan roolihahmo joutunut mainoksellisen leikkauksen uhriksi, kun kaikki homoseksuaalisuuteen viittaava on poistettu mainonnasta, vaikka elokuvassa kyseinen teema onkin näkyvästi esillä ja olennainen osa juonta.

Elokuva on siten englanniksi ”de-gayed”. Kolumnin kirjoittaja esittää arvionaan, että kyse on laajemmasta ilmiöstä, jossa elokuvien homoviittauksia pyritään peittelemään mainonnassa, ettei se veisi katsojia elokuvilta. Danen lisäksi elokuvan miestähtinä nähdään muiden muassa Bradley Cooper, Ashton Kutcher ja Patrick Dempsey.