Tupakka räjähti suussa – mies menetti viisi hammasta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa suunnitellaan parhaillaan kovasti tupakoinnin kieltämistä koko maassa, mikä voi olla ylivoimainen haaste. Indonesiasta kuuluu kuitenkin kummia tältä rintamalta, sillä tupakoinnin vaaroissa on siellä menty aivan uusiin ulottuvuuksiin.

Indonesialainen mies menetti nimittäin viisi hammastaan, kun tupakka räjähti hänen suussaan, The Jakarta Post -lehti uutisoi eilen. Turma sattui torstaina Cibitungin kaupungissa Bekasin maakunnassa, kun vartijana työskentelevä Andi Susanto oli matkalla moottoripyörällä kotiinsa. Poliisi tutkii parhaillaan tapausta.

– Räjähdyksen syy on vielä epäselvä. Tarkistimme hänen moottoripyöränsä tankin katsoaksemme oliko siellä bensiinivuoto, joka olisi voinut aiheuttaa onnettomuuden. Emme kuitenkaan löytäneet sellaista, Bekasin poliisipäällikkö Herry Wibowo kertoi lehden mukaan.

Suussa yllättäen tapahtunut voimakas räjähdys vei mukanaan mieheltä viisi hammasta ja aiheutti lisäksi vammoja hänen huuliinsa. Poliisin mukaan tupakka oli peräisin askista, jonka uhri oli ostanut asuntonsa lähellä sijaitsevasta kaupasta. Häntä hoidetaan edelleen Adam Thalibin sairaalassa Cibitungissa.

Kyseistä tupakkamerkkiä valmistava PT Nojorono Tobacco -niminen yhtiö halusi sopia tapauksen kiireesti ennen sen ehtimistä oikeuteen. Yhtiö maksoi uhrille yhteensä viisi miljoonaa rupiaa, eli noin 400 euroa, ja mies allekirjoitti sopimuksen ettei hän voi viedä asiaa enää oikeuteen.