Lily Allen näkee peilistään ylilihavan laulajan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Alituisesta nakuilustaan tunnettu brittiläinen poptähti Lily Allen paljasti joulukuussa kärsivänsä Body Dysmorphic Disorder, eli BDD, -oireyhtymästä. Siinä hän näkee itsensä peilissä lihavampana kuin oikeasti onkaan ja kritisoi vartaloaan normaalia ihmistä enemmän, mikä aiheuttaa ahdistusta.

24-vuotias Lily on jälleen avautunut ongelmastaan, tällä kertaa The Sun -lehden haastattelussa. Hän kertoi näyttävänsä peilissä omasta mielestään muutaman vuoden takaisesta Pop Idol -ohjelmasta tutulta Michelle McManusilta (kuva), joka on varsin selvästi ylipainoinen.

– Kysy minulta mitä minä näen peilissä herätessäni aamuisin? Vastaisin siihen että jonkun enemmän ylipainoisen kuin todellisuudessa olenkaan. Se on Body Dysmorphicia. Minä oikeasti luulen näyttäväni Michelle McManusilta tai jotain, Lily Allen kertoi lehdelle.

Maailman väestöstä noin 1 – 2 prosenttia kärsii samasta psykologisesta ongelmasta. Se alkaa yleensä murrosiässä ja on yhtä yleinen sekä miehillä että naisilla. Myös Michael Jackson oli lehtiväitteiden mukaan Lily Allenin kohtalotoveri, mutta asialle ei ole saatu vahvistusta.