Julkkisten realitysarjassa tapettiin rotta – tuomittiin eläinrääkkäyksestä sakkoihin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Australiassa kuvattava brittiläinen realitysarja I’m A Celebrity… Get Me Out of Here! on ollut viime aikoina otsikoissa erityisesti povipommi Katie Pricen osallistuttua ohjelmaan ja keskeytettyä kisan jo viikon kuluttua. Sarjassa joukko julkkiksia passitetaan selviytymään viidakkoon.

Tuoreimmallla tuotantokaudella ohjelmassa nähtiin kuinka kilpailijat ottivat kiinni, tappoivat ja lopulta söivät rotan. Tapaus nosti suuren kohun erityisesti Australiassa, ja nyt ohjelmaa tuottava ITV-televisiokanava on tuomittu kengurumaassa 3.000 Australian dollarin, eli noin 1.800 euron sakkoihin.

Sakkorangaistus määrättiin eläimeen kohdistuneesta julmuudesta, eli kansanomaisemmin eläinrääkkäyksestä. Australiassa eläinten oikeuksia valvovan RSPCA-viraston johtava tarkastaja David Oshannessy perusteli sakkorangaistusta sillä, että rotta tapettiin todellisen tarpeen sijaan vain televisio-ohjelman kuvauksia varten, ITV uutisoi. Televisiokanava on esittänyt julkiset pahoittelut tapahtuneesta ja todennut, ettei kuvausryhmä tiennyt, että rotan tappaminen voisi olla rikos.