Michael Jacksonin kuolinsyy varmistui – pidätetty lääkäri kiistää tapposyytteet

Viihdeuutiset · Stara.fi

Poptähti Michael Jacksonin kuolinsyyn tutkimukset saatiin viime viikolla viimein valmiiksi, ja samalla selvisi että hänen henkilökohtainen lääkärinsä Conrad Murray saa syytteet taposta. Lääkäri on nyt pidätetty, vaikka hänen lakimiehensä tekivät kaikkensa että hän saisi vastata syytteisiin vapaalta jalalta.

Michael Jackson kuoli noin kahdeksan kuukautta sitten, ja viimein tutkimukset valmistuivat. Raportissa on materiaalia yhteensä 51 sivua ja se julkaistiin Yhdysvalloissa varhain tänä aamuna Suomen aikaa. Tutkimusten tulokset vahvistivat aikaisemmat alustavat arvioit siitä, että poptähden kuoleman aiheutti viime kädessä Propofol-lääkkeen yliannostus.

Kyseistä lääkeainetta saa käyttää vain sairaaloissa, joten sen käyttö poptähden kotona oli laitonta. Tutkimuksessa todetaan, ettei kuolemaa voida pitää itsemurhana, koska tappavan lääkeaineen antoi uhrille toinen henkilö. Tapposyytteen puolesta puhuvat muiden muassa se, että voimakasta lääkeainetta annettiin ympäristössä, jota sitä ei olisi saanut käyttää ja ilman lääkkeen käyttämisen edellyttämiä valvontalaitteita. Yhteensä Jacksonin ruumiista löydettiin kuutta eri lääkeainetta.