South Park meni jälleen liian pitkälle – sensuuri iski

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessakin nähtävä erittäin suosittu amerikkalainen animaatiosarja South Park on ollut lukuisia kertoja ongelmissa liian kärjekkäiden vitsiensä sekä esimerkiksi julkkiksiin ja poliitikoihin kohdistuneiden sivallusten takia. Tällä kertaa kohteena on ollut Meksikon presidentti.

Meksikossa näkyvä MTV Latin American -kanava päätti jättää esittämättä maanantaiksi alunperin kaavaillun jakson, jossa Meksikon presidentti Felipe Calderon esitetään tuhlailevana.

Viralliseksi syyksi tämä ei kuitenkaan kelvannut, ja syyksi lopulta ilmoitettu seikka tuntuu sekin vähintäänkin naurettavalta. Kanavan mukaan jakso nimittäin hyllytettiin, koska siinä nähtiin Meksikon lippu ilman lupaa, BBC uutisoi. Maassa kerrotaan olevan tarkat ohjeet siitä miten maan lippu voidaan julkisesti esittää. Sarjan fanit eivät ole kuitenkaan väitteitä uskoneet.

Kyseinen jakso ei kuulunut suosikkisarjan uuteen tuotantoon, vaan se nähtiin alunperin jo viime vuonna. Tämän hetken tietojen mukaan jakso tultaisiin esittämään myös Meksikossa myöhemmin sensuroituna versiona.