Ilmakitaran MM-kisat käynnistyvät

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ilmakitaransoiton MM-kilpailujen 15. juhlavuosi alkoi kasvun merkeissä, kun kansainvälinen ilmakitaraverkosto laajeni jälleen uusiin maailmankolkkiin.

Kansalliset ilmakitarakisat järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös Kolumbiassa, Tanskassa, Tsekin tasavallassa ja Ukrainassa sekä parin vuoden tauon jälkeen tutussa ilmakitaramaassa Meksikossa. Kansallisia mestaruuksia ratkotaan tiiviiseen tahtiin pitkin kevättä ja kesää.

Ilmakitaransoiton MM-kisojen 15-vuotisjuhlia vietetään Oulussa 25. – 28. elokuuta 2010. Juhlavuoden kunniaksi nelipäiväinen tapahtuma sisältää erikoisohjelmaa, muun muassa ilmakitaransoiton MM-kisojen juhlaseminaarin, jossa kansainväliset ilmakitara-asiantuntijat jakavat viisauttaan ilmavasta taiteenlajista.

Lisäksi Kulttuuritalo Valveen gallerioihin pystytetään Ilmakitaransoiton MM-kisojen 15-vuotisjuhlanäyttely tapahtumahistorian komeimmista valokuvista. Maailman parhaat ilmakitaristit kamppailevat maailmanmestaruudesta MM-finaalissa perjantaina 27. elokuuta.