Muotimaailman supertähti löydettiin hirttäytyneenä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmankuulu brittiläinen muotisuunnittelija Alexander McQueen on kuollut. Hänet löydettiin menehtyneenä Lontoossa sijaitsevasta luksuskodistaan varhain torstaiaamuna. Tämänhetkisten tietojen mukaan kyseessä oli itsemurha.

Tiedot 40-vuotiaan muotimaailman tähden kuolemasta vahvistettiin hänen yhtiönsä julkaisemalla lehdistötiedotteella, joka toimitettiin muiden muassa People-lehdelle. Kuolinsyytä ei kuitenkaan vahvistettu.

– Lee McQueen, Alexander McQueen -brändin perustaja ja suunnittelija, on löytynyt kuolleena kotoaan. Tässä vaiheessa olisi asiatonta kommentoida tätä traagista uutista muutoin kuin toteamalla että olemme murtuneita ja jaamme tämän shokin Leen perheen kanssa, tiedotteessa vahvistettiin.

Poliisin mukaan McQueenin asunnolle soitettiin ambulanssi torstaina aamupäivällä kello 10.20. Hätäpuhelun mukaan paikalta oli löytynyt noin 40-vuotias kuollut mieshenkilö. Viranomaisten mukaan mikään ei tällä hetkellä viittaa rikokseen.

Menehtyneen muotisuunnittelijan perhe on pyytänyt mediaa kunnioittamaan heidän yksityisyyttään tällaisena vaikeana aikana. Eilen brittilehti Daily Mail -lehti uutisoi, että kyseessä olisi ollut itsemurha ja että Alexander McQueen oli surmannut itsensä hirttäytymällä. Hänen äitinsä oli menehtynyt vain muutamaa päivää aiemmin.

Urallaan McQueen toimi muiden muassa Givenchyn ja Guccin pääsuunnittelijana. Alexander nimettiin neljään otteeseen Vuoden suunnittelijaksi Britanniassa ja hänen suunnittelemiaan vaatteita ovat kantaneet ylpeinä lukuisat Hollywood-tähdet. Pidetyn tähden yllättävä kuolema sai eilen lukuisat julkkistähdet kirjoittamaan surunvalittelujaan muiden muassa Twitter-mikroblogeihinsa.