Terroriepäiltyjä kidutettiin Eminemin musiikilla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloista kantautui mediaan jo reilu vuosi sitten väitteitä, joiden mukaan amerikkalaiset joukot olisivat kiduttaneet vankejaan hiphop-musiikilla. Nyt silloisille väitteille on saatu lisää vahvistuksia, kun salaisia asiakirjoja on päätynyt julkisuuteen.

Brittihallituksen julkaiseman tuoreen materiaalin mukaan sittemmin jo vapautettua Binyam Mohamed -nimistä terroristiepäiltyä kidutettiin Guantanamo Bayn leirillä vuonna 2002 soittamalla hänelle Eminemin musiikkia keskeytyksettä 20 päivän ajan.

Samaan aikaan vankia riiputettiin ranteista ja hakattiin. Nimettömän CIA-lähteen mukaan kyseessä oli vääränlaiseksi osoittautunut kokeilu, uutistoimisto CNN uutisoi. Mohamedia pidettiin vankina seitsemän vuoden ajan. Asiakirjat julkaistiin oikeuden päätöksellä.