Äiti ja aviomies keräsivät luvattomasti rahaa kuolleen Brittany Murphyn nimellä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime jouluna kuolleen Brittany Murphyn nimellä on tehty Yhdysvalloissa varsin nolo tempaus, kun Hollywood-tähden äiti Sharon Murphy ja aviomies Simon Monjack ”perustivat” näyttelijän muistoksi The Brittany Murphy Foundation -nimisen säätiön. Tämän jälkeen säätiö ryhtyi keräämään rahaa.

Asiaa tarkemmin tutkinut TMZ-viihdejulkaisu uutisoi viime viikonloppuna, että kyseisen nimistä säätiötä ei ole todellisuudessa koskaan perustettu. Julkaisun mukaan kaikkia säätiön perustamiseen tarvittavia asiakirjoja ei ollut laadittu. Toimitus oli ottanut ennen jutun julkaisemista yhteyttä säätiöön, jonka verkkosivusto oli suljettu välittömästi yhteydenoton jälkeen.

Brittany Murphyn äiti ja aviomies olivat siis keränneet hyväuskoisilta ihmisiltä rahaa luvattomasti. Asian tultua julki ”säätiön” verkkosivustolla julkaistiin tiedote, jonka mukaan sille maksetut varat palautetaan maksajille. Toiminnan kerrotaan jatkuvan, kun varsinainen säätiö saadaan myöhemmin perustettua. Äidin ja Monjackin maine lienee tämän paljastuksen jälkeen kuitenkin siinä kunnossa, että tulossa on tuskin kovinkaan suuria rahavirtoja.