Nyt se on virallista: Yö-yhtye on iskelmäbändi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Takavuosina suomalaisen rockmusiikin ikoniksi noussut Yö-yhtye on viime vuosina muuttunut myös musiikillisesti jäsentensä ikääntyessä. Moni piti yhtyeen taannoista Rakkaus on lumivalkoinen -hittiä tyylipuhtaana iskelmänä, ja nyt näkemys on vahvistettu jo pariinkin otteeseen.

Urallaan yli puoli miljoonaa albumia myyneen menestysyhtyeen laulaja Olli Lindholm palkittiin taannoin Iskelmä Finlandialla, ja sunnuntaina yhtye niitti menestystä myös Iskelmä Gaala -tapahtumassa voittamalla Vuoden albumi ja Vuoden iskelmä -palkinnot. Yhtyeestä tuttu Jussi Hakulinen palkittiin lisäksi Pro Iskelmä -pystillä.

Vuoden iskelmäksi valittiin yhtyeen kappale Kiitos ja kunnia, jonka on säveltänyt Jussi Hakulinen ja tekstittänyt Herra Ylppö. Kappale julkaistiin syyskuussa 2009 ilmestyneellä Loisto-albumilla, joka voitti Vuoden albumi -kategorian.

– Täytyy myöntää, että silloin 80-luvun alussa, punk-aikoinani, en olisi voinut kuvitella, että Olli voittaa Iskelmä Finlandian ja minä Pro Iskelmän, Hakulinen kommentoi yhtyeensä muuttumista iskelmäksi.