”Avatarin hahmot saivat alkunsa Playboysta”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmanhistorian menestynein elokuva Avatar kertoo Pandora-planeetalla elävästä sinisestä kansasta, jonka jäsenet ovat ihmisiä pidempiä ja elävät puissa. Ohjaaja-tuottaja James Cameronin elokuva on tuottanut tähän mennessä yli kahden miljardin dollarin lipputulot.

Monet ovat miettineet mistä menestyselokuvan hahmot ovat saaneet alunperin innoituksensa. Yksi teoria on liittynyt smurffeihin, mutta se on ehkä hieman kaukaa haettua. Nyt amerikkalainen viihdelehti FabLife on kuitenkin kaivanut lehtiarkistojaan. Julkaisu on tullut siihen lopputulokseen, että James Cameron on saanut innoituksensa hahmoihin Playboy-lehdestä. Katso kuvat tästä.

Maailman tunnetuin miestenlehti julkaisi nimittäin vuoden 1971 tammikuussa artikkelin, jonka yhteydessä saksalainen supermalli Veruschka makoili siniseksi maalattuna ”avaruusoliona” puun oksalla. Lähes 40 vuotta sitten julkaistu kuva muistuttaa olennaisesti Na’vi-kansan Neytiri-hahmoa, jota esitti elokuvassa Zoe Saldana.