Suomalaisohjaaja teki dokumentin Jackass-tähti Bam Margerasta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen Ville Lipiäinen on työstänyt dokumentin maailmankuulusta hurjapäästä ja Suomi-fanista Bam Margerasta. Dokumentti esitetään MTV-kanavalla perjantaina 5. maaliskuuta.

Lahjakas skeittari Bam Margera ponnahti suuren maailman tietoisuuteen suositusta Jackass-ohjelmasta. Hurjapääryhmän keulahahmo Johnny Knoxville oli huomannut Bamin stunttiteemaisten CKY-leffojen toimineen hyvin amerikkalaisyleisöön. Nuoret miehet ystävystyivät, ja Bam joukkoineen liittyi Jackassiin.

Sarjan kuvaukset päättyivät vuonna 2002, jolloin MTV antoi energiselle ja kekseliäälle Bamille oman ohjelmansa, Viva La Bam, jota kuvattiin kaikkiaan viisi tuotantokautta. Omassa ohjelmassaan Bam kavereineen ajoi oman perheensä hermoromahduksen partaalle joka jaksossa. Kehyksenä oli useimmiten jonkinlainen haaste tai kilpailu, jossa Bamin perheelle tehtävien käytännön pilojen kautta kaverit saivat pisteitä ja etenivät kohti voittoa.

Joulukuussa 2008 suuri suomalaisen raskaan musiikin ystävä ja useita kertoja Suomessa vieraillut Bam julkaisi Where the Fuck Is Santa? -elokuvan, jossa hän ystävineen lähtee pohjoisen napapiirin tuolle puolen etsimään Joulupukkia. Leffassa nähdään muun muassa Ville Valo, Duusonien Jarppi ja Jukka sekä Andy McCoy. HIM-yhtyeen Ville Valo on tunnetusti tituleerannut Bam Margeraa suomalaisimmaksi amerikkalaiseksi.

Lipiäisen dokumentissa Bam Margera kertaa tähänastista elämäänsä leppoisan tuntuisena. Puolituntinen esittelee sydämellisen ja maanläheisen Bamin. Dokumentissa Margeran tiluksilla kaahailevat myös Bamin ystävät, omat kotipoikamme The 69 Eyes. Bam on ohjannut bändille viime vuonna kesäkuussa Dead Girls Are Easy ja lokakuussa Dead N’ Gone -videot. Aiemmin Lipiäinen on ohjannut myös muiden muassa Nightwish-dokumentin, joka löytyy yhtyeen viime maaliskussa julkaistulta Made In Hong Kong DVD:ltä.