Varo olympialaisten turmavideota netissä! Tässä syy miksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vancouverissa äskettäin alkaneissa talviolympilaisissa tapahtui valitettava onnettomuus, kun kelkkarataa harjoituksissa testannut urheilija Nodar Kumaritashvili menehtyi ajettuaan ulos radalta. Tapaus on noussut suureksi uutiseksi muuallakin kuin urheilumaailmassa.

Tämän ovat huomanneet myös virusten ja muiden haittaohjelmien levittäjät, jotka ovat usein varsin hyvin ajan hermolla. Parhaillaan heillä on tähtäimessään ihmiset, jotka etsivät kohtalokkaasta turmasta kertovia videoita internetistä ja jotka ovat videon nähdäkseen valmiita klikkaamaan pari kertaa ajattelematta asiaa sen tarkemmin.

Lukuisat tällaiset videolinkit vievät katsojat kuitenkin varsinaisten videoiden sijaan vaarallisille sivustoille, joista on merkittävä vaara saada tietokoneelle viruksia tai muita saastuttavia tuotoksia. Erityisen suuressa suosiossa ovat nyt Windows-käyttäjille suunatut ilmoitukset, joiden mukaan videon katsominen vaatii jonkin tietyn lisäosan asentamisen. Lisäosan sijaan käyttäjä asentaa omalle tietokoneelleen haittaohjelman.