Paha perhe

Elokuvat · Stara.fi

Alkuvuoden mielenkiintoisin kotimainen ensi-iltaelokuva lienee Paha perhe ainakin elokuvan alkuasetelman perusteella. Ville Virtasen ja Pihla Viitalan tähdittänä leffa onnistuukin lopulta lunastamaan odotukset varsin mukavasti.

Leffa kertoo hovioikeuden tuomarista (Ville Virtanen) ja hänen perheestään, jonka kuviot menevät yllättäen pahasti sekaisin. 16 vuotta aiemmin avioeron jälkeen vaimo otti tyttövauvan mukaansa ulkomaille ja jätti poikavauvan isän hoiviin. Sisarukset eivät ole tavanneet toisiaan sen koommin. Äidin kuoltua sisko (Pihla Viitala) palaa viimein takaisin Suomeen. Hän saa kuitenkin huomata olevansa isänsä mielestä epätoivottu vieras.

Veli (Lauri Tilkanen) on kuitenkin toista mieltä ja tulee siskonsa kanssa hyvin toimeen. Jopa niin hyvin, että isä luulee sisarusten välillä olevan enemmänkin kuin pelkkää sisarrakkautta. Sellaista isä ei kuitenkaan siedä, ja pian hänen huolella rakentamansa korttitalo alkaa hajoamaan epäilysten ja pelkojen takia. Isän rakkaus on vaarassa hajottaa koko perheen.

Elokuvan tarina tarjoaa piristävän poikkeuksen ja käsikirjoitus on johdonmukainen ja paria yliampuvinta juonenkäännettä lukuunottamatta myös uskottava. Myös näyttelijöiden suoritukset ja erityisesti riidat ovat varsin aidontuntuisia.

Genre: Draama, KomediaOhjaus: Aleksi SalmenperäPääosissa: Ville Virtanen, Pihla Viitala, Lauri Tilkanen, Vera KiiskinenEnsi-ilta: 29.01.2010Kesto: 1:35

Pisteet 3/5