Up In The Air

Elokuvat · Stara.fi

Yhdysvalloissa jo kauan ennen Suomea ensi-iltansa saanut Up In The Air oli yksi alkuvuoden odotetuimmista romanttisista komedioista. Jo elokuvan tähtikaarti aiheutti mielenkiintoa sitä kohtaan. Lopputulos ylsi lähes leffasta annettuihin ennakko-odotuksiin, mutta ei aivan.

Ryan Bingham (George Clooney) on yrityssaneerausammattilainen, jonka arvostama elämä tien päällä menee vaakalaudalle juuri kun hän on saavuttamaisillaan lentoyhtiön kymmenen miljoonan kanta-asiakasmailin rajan, ja juuri tavattuaan unelmiensa kanta-asiakaslentäjänaisen. Nettimaailma on viemässä Ryanilta hänen elämäntyylinsä ja siirtämässä hänet toimistopöydän ääreen, kun yhtiö haluaa tehostaa toimintaansa verkossa.

Elokuvan käsikirjoitus ehdittiin jo palkita Golden Globella, ja se onkin Clooneyn ja todella loistavan Vera Farmigan lisäksi leffan parasta antia. Käsikseen on perehdytty tarkoin, sillä se sisältää runsaasti hauskaa ja osuvaa huulenheittoa, joka on suunnattu lähinnä paljon matkustaville katsojille. Kahden pääsponsorin liian päällekäyvä tuotesijoittelu vie hieman uskottavuutta. Elokuva on hauska romanttinen komedia ihmissuhteista, perheestä, lentämisestä ja irtisanomisista.

Genre: Romanttinen draamakomediaOhjaus: Jason ReitmanPääosissa: George Clooney, Vera Farmiga, Anna Kendrick, Jason Bateman, Amy Morton, Melanie Lynskey, J.K. Simmons, Sam Elliott, Danny McBrideEnsi-ilta: 29.1.2010Kesto: 1:51

Pisteet 4/5