Saippuasarjoihin halutaan turvaseksiä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Saippuasarjat ovat erityisen suosittuja Britanniassa, ja maassa on tällä viikolla uutisoitu sarjojen uusista katsojaennätyksestä. Nyt brittihallitus haluaa käyttää saippuasarjoja aikaisempaa enemmän myös valistuksen välineenä.

People-lehden mukaan hallitus on ottanut yhteyttä suosittuja saippuasarjoja tekeviin tuotantoyhtiöihin ja sopinut aikaisempaa tarkemmasta kontrollista sarjojen seksikohtausten suhteen. Esimerkiksi Hollyoaks, Emmerdale ja Casualty -sarjojen tuotantoyhtiöt ovat neuvottelujen jälkeen lupautuneet huolehtimaan, että sarjoissa harrastetaan turvaseksiä.

Viranomaiset ovat olleet tyytymättömiä viimeaikaisiin ohjelmiin, joissa on harrastettu suojaamatonta seksiä. Tuoreessa tutkimuksessa tarkastettiin yhteensä 102 seksikohtausta, joista vain kolmessa käytettiin kondomia. Viranomaiset toivovat, että suositut ohjelmat tulevat jatkossa korostamaan turvaseksiä, koska ne tavoittavat suuren joukon nuoria ihmisiä ja koska tietouden jakaminen niiden välityksellä on muita kampanjoita tehokkaampaa.