Uskomaton luonnonilmiö – sadat delfiinit surffaavat jättiaalloissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jotkut ihmisrodun hurjapäisimmistä mielivät ratsastamaan alati suuremmilla aalloilla surffilautojensa kanssa. Tällaisia jättiaaltoja löytyy esimerkiksi Havajilta ja Australian itärannikolta. Jotkut aallot ovat kuitenkin jo liian suuria – ainakin ihmiselle.

Nyt on nimittäin saatu erittäin näyttävää todistusaineistoa siitä, että myös delfiinit nauttivat surffaamisesta. Etelä-Afrikan rannikolla ikuistetussa tuoreessa kuvamateriaalissa nähdään kuinka sadat delfiinit surffaavat jättiaalloilla tyylikkäissä muodostelmissa kuin ihmiset ikään. Katso kuvat tästä.

Valokuvaaja Greg Huglinin valokuvissa delfiinit nähdään nauttimassa vesileikeistä jopa yli kymmenmetrisissä aalloissa. Lisäksi ne ihmisestä poiketen tekevät aalloista jopa samankorkuisia hyppyjä. Huglin löysi surffaavat delfiinit vahingossa ollessaan kuvaamassa haita. Sittemmin hän vietti kuutena vuotena kolme kuukautta kerrallaan kuvaamassa surffaavia delfiinejä. Hänen mukaansa ne näyttävät surffaavan ihmisten tapaan silkasta nautinnosta.