Michael Jacksonin kuolinnauhaa epäillään tekaistuksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eilen suomalaisissakin medioissa lainattiin brittilehden uutista, jonka mukaan se oli saanut haltuunsa Michael Jacksonin kuolemaan liittyvän hätäpuhelun. Nauhoituksen kerrottiin liittyvän laulajan kuolinsyyntutkintaan ja olevan näyttöä poptähden kuolinhetkestä. Nyt väitteet on asetettu vahvasti kyseenalaisiksi.

– Meillä on potilaana mieshenkilö, poptähti Michael Jackson. Hän on tajuton, eikä hänellä ole pulssia. Yritämme elvyttää häntä. Tuloksetta. Olemme matkalla, miesääni kertoo nauhoitteella.

Asiaa tarkemmin selvitellyt uutistoimisto CNN kertoi eilen illalla, että Los Angelesin pelastusviranomaiset epäilevät The Sun -lehden julkaiseman nauhoitteen todenperäisyyttä ja ovat vahvistaneet, etteivät tällaiset puhelut kuulu heidän toimenpiteisiinsä. Pelastuslaitoksen tiedottaja Brian Humphreyn mukaan nauhoite ei voi olla peräisin heidän taholtaan.

Tiedottaja myönsi, että ensihoitajat ovat usein yhteydessä sairaalaan puhelimitse tai radiopuhelimella, mutta vahvisti etteivät keskustelut ole normaalisti tämänsisältöisiä, eikä esimerkiksi potilaiden nimiä koskaan kerrota vaikka he olisivat julkisuuden henkilöitä. Myös UCLA-sairaalan tiedottaja Dale Triber Tate epäili nauhoitteen todenperäisyyttä. Tapauksen varsinainen hätäpuhelu julkaistiin pian poptähden kuoleman jälkeen.