Facebook haluaa nyt rahasi – krediitit käyttöön

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituin sosiaalinen media Facebook on tähän saakka tuskaillut ansaintalogiikkansa kanssa, sillä palvelulla on ollut ongelmia saada käyttäjistään konkreettisia tulovirtoja. Nyt asiaan on tulossa ainakin jonkinlainen muutos, sillä palvelu on lanseeraamassa oman virtuaalirahan.

Jatkossa yhteisöpalvelussa voi nimittäin ostaa Facebook Credits -valuuttaa, jota voidaan käyttää esimerkiksi sovellusten ja lahjojen ostamiseen. Käytännössä tämä toimii samalla tavalla kuin monissa muissakin verkkopalveluissa, esimerkiksi Skypessä, eli käyttäjä ostaa kredittejä oikealla rahalla. Viime viikolla palvelu ilmoitti tehneensä sopimuksen PayPal-yhtiön kanssa maksuliikenteestä.

Facebook aikoo ottaa tästä käytetystä rahasta oman osuutenaan 30 prosenttia ja loput tuloutetaan sovellusten tuottajille, asiasta uutisoinut CNET kertoo. Julkaisun mukaan sovellusten kehittäjät ovat jo ilmaisseet, että palvelun ottama provisio on liian suuri. Uusi maksuajatus on määrä julkaista San Franciscossa huhtikuun lopussa järjestettävässä konferenssissa. CNET-julkaisun saamien tietojen mukaan maksujen toimintaa on kuitenkin testattu kaikessa hiljaisuudessa jo puolen vuoden ajan.