Amerikkalaislehdet: ”Suomi nolasi itsensä”, ”Katastrofi”, ”Tulos kuin naisten pelistä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen miesten jääkiekkojoukkue pelasi eilen illalla Yhdysvaltoja vastaan Vancouverin talviolympialaisissa, kun ratkaistavana oli kulta- ja pronssiotteluun menijät. Pelistä tuli lopulta ikimuistoinen, sillä ensimmäisen erän kaltaista jääkiekkokatastrofia ei Suomen historiassa ole tällä tasolla koskaan nähty.

Yhdysvallat teki maalivahti Kiprusoffin karmeasta virheestä ensimmäisen maalin jo kahden minuutin pelin jälkeen, mikä murskasi Suomen selkärangan täysin. Ensimmäisen erän jälkeen tulos oli huima 6 – 0. Tällainen peli kävi jo viihteestä, ja suomalaislehtien lisäksi myös amerikkalaiset ovat nyt repineet Suomen romahduksesta näyttäviä otsikoita. Tässä niistä muutamia.

– Suomi nolasi itsensä. Suomalaiset ovat selvästikin valmiit lähtemään kotiin. 6-0 tulos viisi minuuttia ennen ensimmäisen erän loppua oli kuin naisten pelistä, Dallas News uutisoi jo pelin aikana.

– USA murskasi Suomen. Vain kaksi minuuttia oli mennyt kun Kiprusoff katsoi epäuskoisena kattoon. Peli oli kuitenkin vasta alkanut, KansasCity.com uutisoi.

– Suomen unelmasta tuli nopeasti painajainen, OC Register otsikoi.

– Suomen pelaajat shokissa katastrofituloksesta. Katseet olivat tyhjiä. Tällaista ei voi yksinkertaisesti tapahtua suomalaisille Olympialaisissa, NHL.com hehkutti.

– Yhdysvaltojen joukkue marssi Suomen yli, Washington Post otsikoi.

– Selänne raivoissaan kun Suomi kaatui. Hän oli nolostunut. Hän jopa toivoi, että jääkiekossa olisi armo-sääntö, The Vancouver Sun otsikoi.

– Se oli hullu 12-minuuttinen. En ole koskaan ollut mukana tällaisessa. Näytti siltä, että teimme maalin jokaisesta hyökkäyksestä, amerikkalaispelaaja Patrick Kane kommentoi lehdille.

– Peli oli ohi kuudessa minuutissa. Tämä oli pitkä ja pettymyksentäyteinen päivä, Teemu Selänne puolestaan kommentoi.