Tälle Tampereen Google-katunäkymälle nauretaan maailmalla

Viihdeuutiset · Stara.fi

Google Mapsin kautta tarkasteltavia Google Street View -kuvia on saatu ihmetellä Suomessa jo parin viikon ajan. Pian kuvien julkistamisen jälkeen monet niissä poseeranneet suomalaiset tekivät valituksia tultuaan kuvatuiksi muiden muassa takapihallaan nakuillen. Kyseinen kuva noteerattiin nopeasti myös maailmalla.

Nyt myös toinen suomalainen katukuva on noteerattu Yhdysvalloissa saakka hieman erikoisesta syystä. Suosittu Oddee-viihdeblogi on nimittäin julkaissut Tampereen Hämeensillalla tallennetun katunäkymän, jossa yksi sillan pronssipatsaista seisoo alastomana sillan reunalla. Katso kuva alta ja juttu tästä.

Syynä kuvan ihmettelyyn eivät ole patsaan paljaat sukuelimet, vaan se että patsaan kasvot on sumennettu tunnistamisen vaikeuttamiseksi. Suomessa on viime päivinä väännetty kättä myös sumennuksen tasosta, eli onko Googlen käyttämä sumennus riittävää. Joissain tapauksissa kasvoista on nimittäin saanut ainakin kuvissa olijoiden mielestä selvää.