Vuohia tuijottavat miehet

Elokuvat · Stara.fi

Rakkauden kolhima toimittaja Bob Wilton (Ewan McGregor) lähtee Irakiin tekemään juttua jenkkiarmeijan nykyaikaisen sodankäynnin salaisista metodeista. Arka toimittaja pääsee elämänsä seikkailulle, kun hän tapaa sattumalta armeijan salaisessa operaatiossa mukana olleen Lyn Cassadyn (George Clooney) ja lyöttäytyy miehen matkaan.

Omaa mystistä tehtäväänsä suorittavalla Lynnillä on outoja yliluonnollisia kykyjä, joita armeija on jo vuosia hyödyntänyt operaatioissaan. Lyn paljastaa jymyjutun perässä olevalle Bobille armeijalla olevan erikoistiimi niin kutsuttuja Jedi-sotilaita, joiden psyykkisiin voimiin perustuva taistelutekniikka voisi tulevaisuudessa jopa syrjäyttää kokonaan fyysisen sodankäynnin.

Hippiliikkeeseen aikoinaan hurahtaneen ex-sotilaan Bill Djangon (Jeff Bridges) rauhan hengessä kehittämät metodit ovat kuitenkin vuosien saatossa saaneet armeijan sisällä yhä hurjempia käyttötarkoituksia.

Vuohia tuijottavat miehet tarjoilee muutamia hauskoja hetkiä, mutta kovin onnistunut komedia se ei kokonaisuudessaan ole. Nimekkäitä miesnäyttelijöitä täynnä olevan elokuvan perimmäinen tarkoitus ei ainakaan ensimmäisellä katselukerralla aukea. Välillä farssin piirteitäkin saava elokuva liikkuu epämääräisillä vesillä. Elokuvasta ei ota selvää, onko se kieli poskessa tehty vai onko sillä jokin syvällisempikin sanoma. Mikään kunnianosoitus Yhdysvaltojen armeijalle ei Irakin maaperälle pääosin sijoittuva elokuva kuitenkaan ole.

Vuohia tuijottavat miehet perustuu osittain tositapahtumiin, mutta missä määrin, se jää arvoitukseksi. Kaikkea leffan absurdeja tapahtumia ei kuitenkaan pysty millään ottamaan todesta. Elokuvan toinen miespääosan esittäjä George Clooney tekee onnistuneen roolin höpöjä puhuvana Jedi-soturina.

Genre: KomediaOhjaus: Grant HeslovPääosissa: George Clooney, Ewan McGregor, Jeff Bridges, Kevin SpaceyEnsi-ilta: 26.02.2010Kesto: 1:31

Pisteet: 3/5