Historialliset valokuvat yhdistettiin nykyaikaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Arkistojen kätköistä löytyy miljoonittain upeita historiallisia valokuvia esimerkiksi kaupunkimaisemista 1920-luvulta ja sen jälkeen. Niiden ihasteleminen on usein kuin aikamatka menneisyyteen, mutta samalla olisi mukava verrata samoja maisemia nykypäivään. Nyt näin on tehty.

Verkossa julkaistiin sunnuntaina kuvagalleria, joissa 25 vanhaa paperista valokuvaa vietiin samoihin paikkoihin joissa ne aikanaan ikuistettiin. Tämän jälkeen kuvista otettiin hieman alkuperäistä laajempi valokuva, jolloin historiallisen kuvan ulkopuolella nähdään millaiset puitteet samassa paikassa on nykyisin. Katso kuvat tästä.

Upean kuvagallerian myötä katsoja pääsee tarkastelemaan kuinka kehitys on kulkenut eteenpäin, mutta monet kuvissa nähtävistä taloista ovat edelleen samanlaisia kuin vuosikymmeniä sitten. Mukana on rakennusta julkisivujen lisäksi myös puistomaisemia ja ratapiha.