Ruisrock julkaisi ensimmäiset esiintyjänsä – Donkkarit palaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tulevana kesänä 40-vuotisjuhliaan viettävä Ruisrock on julkistanut ensimmäiset esiintyjänsä. 9. – 11. heinäkuuta järjestettävillä festivaaleilla nähdään vaihtoehtorockia ja post-hardcorea sekoitteleva Billy Talent, ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva indiepop-yhtye Belle & Sebastian, punk-bändit NOFX ja Rise Against sekä Ruotsin suosituimmat poprock-yhtyeet The Sounds ja The Ark.

Ruisrockin kotimainen pääesiintyjä on lyhyen comebackin tekevä suomirock-suuruus Don Huonot. Yhtye julkaisee keväällä bändin ansioitunutta uraa käsittelevän kokoelmapaketin, ja Don Huonot nousee sen kunniaksi lavalle ensimmäistä kertaa sitten lokakuun 2003.

Muita vahvistuneita ulkomaisia esiintyjiä ovat irkkupunk-bändi Flogging Molly, vaihtoehtometal-yhtye Baroness indie-komeetta Florence & The Machine, raskasta progressiivista rockia soittava Porcupine Tree, death metal -yhtye Arch Enemy, garagerock-legenda The Sonics, singer-songwriter -kohutulokas Prince of Assyria, viikinkimetal-kokoonpano Amon Amarth ja huippusuosittu fiftaribändi The Baseballs.

Kotimaista kattausta vahvistavat juuri listaykköseksi noussut Stam1na, Suomen tämän hetken suosituin yhtye Lauri Tähkä & Elonkerjuu, uuden pitkäsoiton loppukeväästä julkaiseva Disco Ensemble, huippunimistä koostuvan taustabändinsä kanssa keikkaileva Michael Monroe, näyttelijä/laulaja Vesa-Matti Loiri, Emma-gaalassa palkintopöydän tyhjentänyt PMMP sekä monet muut suosikkiartistit.