Televisiokanava pimeni miljoonilta – Oscar-gaala jää näkemättä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa vellova televisiokiista on jälleen kärjistynyt sillä seurauksella, että maan suurimpiin televisiokanaviin lukeutuva Disneyn omistama ABC lakkasi yllättäen näkymästä miljoonissa kodeissa. Syynä ovat kariutuneet neuvottelut televisiokanavan siirtomaksuista kaapeliverkossa.

Cablevision Systems Corp. -yhtiön kolme miljoonaa newyorkilaista kaapelitaloutta jäivät ilman sikäläistä WABC-kanavaa, koska televisiokanava ja kaapeliyhtiö eivät päässeet sopuun siirtomaksuista. Aseena kiistassa käytetään kanavalla ensi yönä Suomen aikaa esitettävää Oscar-palkintogaalaa, joka on yksi vuoden tärkeimmistä televisiotapahtumista.

Kaapeliyhtiön mukaan Disney katkaisi ABC-kanavan lähetysvirran. Yhtiö väittää ottaneensa yhteyttä Disneyn johtajaan Bob Igeriin, jotta lähetykset voisivat jatkua neuvottelujen aikana, uutistoimisto Reuters kertoo. Cablevisionin mukaan Disney pitää asiakkaita panttivankeina saadakseen 40 miljoonaa dollaria lisää rahaa aikaisemman 200 miljoonan lisäksi. Disney puolestaan syyttää kanavan pimenemisestä Cablevisionia, joka on ”pettänyt asiakkaansa”.