Vares-elokuvien päätähti vaihtuu – tuotantoyhtiö vaikenee syystä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Näyttelijä Antti Reini on valittu kuuden uuden Vares-elokuvan pääosaan Juha Veijosen jouduttua vetäytymään roolista. Veijonen näytteli pääosaa aikaisemmissa Vares-elokuvissa Vares – Yksityisetsivä ja V2 – Jäätynyt enkeli. Elokuvan tuotantoyhtiö Solar Films ja Juha Veijonen vaikenevat eroon johtaneista syistä.

– Haemme Veijoselle uusia rooleja, koska haluamme pitää kiinni valovoimaisesta ja taitavasta näyttelijästä, tuottaja Markus Selin kommentoi.

– Peruuntuminen jätti kalenteriin tyhjää tilaa, mutta toivon sen täyttyvän kevään kuluessa, Veijonen puolestaan totesi.

Jussi Vareksen roolin saanut 45-vuotias Antti Reini on pitkän linjan näyttelijä, jota roolit ovat vuosien varrella vieneet Suomesta tiuhaan muihin Pohjoismaihin ja Saksaan. Hän teki kansainvälisen läpimurtonsa miespääosassa ruotsalaisen Jan Troellin elokuvassa Il Capitano, joka perustui Åmsälenin kolmoismurhaan. Reinin vastanäyttelijänä oli Maria Heiskanen. Harvakseen elokuvia tekevä veteraaniohjaaja pestasi taas Heiskasen ja Reinin  taiteilijamuotokuvaan Ikuistetut hetket. Tuloksena oli viime vuosien kehutuin ja palkituin ruotsalaiselokuva.

Kotimaassa Reini on tehnyt ahkerasti rooleja sekä pitkissä elokuvissa että televisiodraamoissa. Vares-ohjaaja Anders Engströmin kanssa hän teki yhteistyötä draamasarjassa NDA – Salassapitosopimus. Näkyvin ja pitkäkestoisin televisiorooli Reinillä oli poliisina moninkertaisesti palkitussa sarjassa Kylmäverisesti Sinun vuosina 2000 – 2007. Viime vuosien elokuvia ovat olleet muiden muassa Haarautuvan rakkauden talo ja 8 päivää ensi-iltaan.

Uusien Varesten kuvaukset alkavat Turussa 20. huhtikuuta ja jatkuvat lokakuun loppuun saakka. Ensimmäinen kuudesta elokuvasta on Pahan suudelma, jonka ensi-ilta on 7. tammikuuta 2011. Kaidan tien kulkijat -elokuvan ensi-ilta on 22. heinäkuuta 2011. Elokuvat ohjaa Anders Engström. Neljä muuta Vares-leffaa, Huhtikuun tytöt, Lännen mies, Sukkanauhakäärme ja Uhkapelimerkki, ohjaa puolestaan Lauri Törhönen. Elokuvat perustuvat Reijo Mäen suosittuihin rikosromaaneihin, joiden myynti on ylittänyt miljoonan kirjan rajan.