Apocalyptica kiinnitettiin Porin Sonisphereen – lisää tähtiä tulossa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kesällä uuden levyn julkaiseva kotimainen Apocalyptica on vahvistunut esiintyjäksi Porin Sonisphere Festivalille lauantaille 7. elokuuta. Muita lauantain esiintyjiä ovat muiden muassa HIM, Volbeat, The Cult ja Stam1na. Sunnuntaina 8. elokuuta ovat vuorossa muiden muassa Iron Maiden, Mötley Crüe ja Heaven & Hell. Lisää esiintyjiä julkistetaan myöhemmin.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa Eurooppaa kiertänyt Sonisphere Festival tekee paluun kesällä entistäkin suurempana sinetöiden sen aseman maailman johtavien festivaalien joukossa. Kiertävä rock-sirkus on kasvanut 11 valtavan suosituksi tapahtumaksi, joissa pääesiintyjän pestiä vuorottelevat Metallica, Iron Maiden ja Rammstein. Tukholman Sonisphere Festival, joka järjestetään lauantaina 7. elokuuta, on jo loppuunmyyty.

Apocalyptican tuleva 7th Symphony -albumi on jatkoa muutaman vuoden takaiselle Worlds Collide -menestyslevylle, joka pysytteli pitkään listakärjessä. Uuden levyn tuottajana on toiminut jälleen Howard Benson, ja albumilla vierailevista useista muusikkokuuluisuuksista on tähän mennessä paljastettu Slayerin Dave Lombardo. Apocalyptica lähtee tällä viikolla myös Suomen kiertueelle, joka jatkuu maaliskuun loppupuolelle saakka.

Tähän saakka julkistetut Porin Sonispheren esiintyjät ovat seuraavat:

LAUANTAI 7.8.2010

HIM

Volbeat

The Cult

Apocalyptica

Stam1na

Behemoth

Aria

The 69 Eyes

SUNNUNTAI 8.8.2010

Iron Maiden

Mötley Crüe

Heaven & Hell

Iggy & The Stooges

Alice Cooper

Slayer

Anthrax