Sairaus vei Vares-tähden roolit – ura vaarassa?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme sunnuntaina kuinka Vares-elokuvien päätähti vaihtuu yllättäen, kun näyttelijä Juha Veijonen ei ole enää mukana massiivisessa elokuvaprojektissa. Tuolloin tuotantoyhtiö Solar Films ei suostunut kommentoimaan tapauksen taustoja, mutta nyt asiasta on saatu lisätietoja.

Iltalehti kertoi tänään, että syynä rahallisestikin erittäin merkittävästä projektista vetäytymiseen on Veijosen sairausloma, minkä takia hän ei voi hoitaa roolejaan. Elokuvien lisäksi Juha Veijonen menetti samasta syystä myös kaksi päärooliaan teatterissa. Ainakin toinen teatteriproduktio, Yritetään hyvällä, jouduttiin perumaan kokonaan, mikä on aiheuttanut merkittäviä rahallisia menetyksiä monille muillekin. Ilta-Sanomien mukaan Veijosen puhelinvastaajassa on tällä hetkellä viesti, jonka mukaan hän on tavoittamattomissa 25. maaliskuuta saakka.

Veijosen tilalla Vares-rooliin kiinnitettiin Antti Reini. Uusien Varesten kuvaukset alkavat Turussa 20. huhtikuuta ja jatkuvat lokakuun loppuun saakka. Ensimmäinen kuudesta elokuvasta on Pahan suudelma, jonka ensi-ilta on 7. tammikuuta 2011. Kaidan tien kulkijat -elokuvan ensi-ilta on 22. heinäkuuta 2011. Elokuvat ohjaa Anders Engström. Neljä muuta Vares-leffaa, Huhtikuun tytöt, Lännen mies, Sukkanauhakäärme ja Uhkapelimerkki, ohjaa puolestaan Lauri Törhönen. Elokuvat perustuvat Reijo Mäen suosittuihin rikosromaaneihin, joiden myynti on ylittänyt miljoonan kirjan rajan.