Suvi Lindén sekoili televisiomaksun huimaan nousuun

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viestintäministerinä kyseenalaista kunniaa koko ministerikautensa ajan niittänyt Suvi Lindén on tällä hetkellä ehkäpä uransa noloimmassa tilanteessa, kun hänen eroaan vaaditaan niin vasemmalla kuin oikeallakin. Hänen tuorein sekoilunsa näkyy myös aivan tavallisten suomalaisten lompakoissa rajusti nousevana televisiomaksuna.

Vielä kuluneen viikon tiistaina Suvi Lindén kertoi mediamaksun jäävän noin 190 – 195 euroon taloutta kohti. Parissa päivässä viestintäministerin takki kuitenkin kääntyi taas, sillä hän ilmoitti torstaina päättäneensä jättää vuoden ajan valmistellun mediamaksun sittenkin toteuttamatta ja siirtävänsä päätöksenteon seuraavalle hallitukselle.

Televisiotaloudet joutuvat Lindénin takinkäännön johdosta maksamaan lähivuosina alle 200 euron mediamaksun sijaan jopa 250 euroon nousevaa televisiomaksua, Yleisradion toimitusjohtaja Mikael Jungner arvioi Kauppalehdessä. Nykyinen maksu on 231 euroa vuodessa. Mediamaksu olisi ollut merkittävästi televisiomaksua pienempi, koska se olisi tullut kaikkien kotitalouksien maksettavaksi.