Mikko Alatalo listaykkösenä ruotsinkielellä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Laulaja-kansanedustaja Mikko Alatalon kappale Stanna lite längre on noussut Radio Vegan soittolistan ykköseksi. Ruotsinkielisten kuuntelijoiden suosikki on käännös Alatalo-Rinteen laulusta Viivy vielä hetki. Alun perin käännös tehtiin Mikon laulettavaksi Bettina Show -ohjelmaan viime vuoden keväällä. Alatalo levytti laulun myös ruotsiksi kokoomalevylleen Elämä voi olla valoisempaa.

– Olipa mukava yllätys, että Viivy vielä hetkestä on tullut tuollainen hitti myös ruotsin kielellä. Pitäisiköhän Stanna lite längre julkaista myös Ruotsissa? Alatalo kommentoi.

Mikko Alatalo lienee yksi harvoja ruotsinkielellä menestyneitä äidinkieleltään suomenkielisiä artisteja sitten M.A. Nummisen ja Arja Saijonmaan. Alatalo teki 80-luvulla kokonaisen lp:n ruotsinkielisiä lauluja nimellä En lantsare är jag. Tuolloin hän esiintyi myös jonkin verran Ruotsin televisiossa. Uran aloittaminen Ruotsissa olisi kuitenkin vaatinut laulajan muuttoa naapurimaahan. Siihen Mikko ei ollut halukas, kun samaan aikaan voitti kotimaassa Syksyn Säveliä ja teki televisio-ohjelmia.