Dakota Fanningin raiskaus leikattiin elokuvasta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hollywoodin tämän hetken kuumimpiin lukeutuva teinitähti Dakota Fanning on joutunut jälleen raiskauskohun keskipisteeksi. Nykyisin 16-vuotias neitokainen aiheutti ensimmäisen kerran vastaavaa kohua jo vuonna 2007, kun hän näytteli Hounddog-elokuvassa.

Dakota esitti elokuvassa kaksitoistavuotiasta tyttöä, joka joutuu isänsä raiskaamaksi. Tuolloin elokuvasta nousi suuri kohu erityisesti Yhdysvalloissa, jossa erityisesti vanhoilliset piirit ja kirkon edustajat tuomitsivat jyrkästi lapsitähden käytön moisessa roolissa. Dakota Fanning ei itse kuitenkaan ottanut kovin suurta stressiä rajusta roolistaan.

– Se oli käsikirjoitus, josta pidin. Lopulta se oli minun valintani, koska näyttelin roolin. Myös äitini ja managerini lukivat käsikirjoituksen. Se ei poikennut mitenkään normaalista työstäni.  Toivon, että ihmiset, jotka kommentoivat elokuvaa eivätkä ole sitä nähneet, menisivät katsomaan sen. En anna asioiden vaivata minua. Rakastan rooliani ja roolihahmoani, eikä kukaan voi sitä koskaan muuttaa, Dakota Fanning kommentoi tuolloin ShowBiz Tonight -ohjelmalle.

Nyt hänet nähdään Kristen Stewartin kanssa The Runaways -elokuvassa, joka kertoo tositapahtumiin perustuvan tarinan samannimisestä rockyhtyeestä. Elokuvassa oli alunperin mukana myös Fanningin esittämän yhtyeen perustajan Cherie Currien raiskauskohtaus, mutta se ei yllättäen päätynytkään elokuvan lopulliseen versioon, Mesta uutisoi.

Dakota Fanning ei ole suinkaan ensimmäinen vastaavan kohun aikaansaanut lapsitähti. Vuonna 1978 Brooke Shield näytteli 12-vuotiaana prostituoitua elokuvassa Pretty Baby. Lisäksi Jodie Foster sai peräti Oscar-ehdokkuuden lapsiprostituoidun roolistaan elokuvassa Taxi Driver vuonna 1976.