Lesbon erottanut Alma Media tuomittiin jättikorvauksiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Mediakonserni Alma Media on hävinnyt hovioikeudessa oikeusjutun, jossa se erotti Lapin Kansa -lehden päätoimittajaksi nimitetyn toimittaja Johanna Korhosen tämän seksuaalisen suuntautumisen takia. Lesbouden johdosta erottaminen tuli mediatalolle kalliiksi.

Alma Median tytäryhtiö Pohjois-Suomen Media Oy tuomittiin maksamaan Korhoselle yhteensä yli 80.000 euroa korvauksia ja lisäksi yhtiö joutuu maksamaan hänen 30.000 euron oikeudenkäyntikulunsa.

Alma Media erotti Korhosen jo ennen tämän ensimmäistä työpäivää saatuaan tietää, että hänen puolisonsa olikin miehen sijaan nainen. Helsingin käräjäoikeus antoi aiemmin päinvastaisen tuomion ja katsoi Alma Medialla olleen lailliset perusteet Korhosen erottamiseksi.

Hovioikeus kuitenkin korjasi käräjäoikeuden virheellisen tuomion ja ratkaisi asian Korhosen hyväksi. Hovioikeuden mukaan sukupuolinen suuntautuminen on katsottava työsuhteen purkamisen syyksi, koska yhtiö ei esittänyt riittäviä purkuperusteita tai muutoin osoittanut menettelynsä olleen perusteltua.

Työsuhteen laittomasti lesbouden takia purkanutta Alma Median johtajaa vastaan on parhaillaan vireillä myös poliisille tehty tutkintapyyntö, jossa johtajaa epäillään työsyrjinnästä. Tutkintapyynnön on tehnyt Uudenmaan työsuojelupiiri. Asia on parhaillaan syyteharkinnassa. Hovioikeuden päätöksellä lienee asiaan ratkaiseva merkitys.