Suomalaiselokuva Paha perhe Ranskan leffateattereihin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Aleksi Salmenperän elokuva Paha perhe on saanut levityssopimuksen Ranskaan, jossa se nähdään elokuvateattereissa alkuvuonna 2011. Elokuvateatterilevitys Ranskassa on poikkeuksellinen saavutus suomalaiselle elokuvalle.

Elokuvan ja sen tekijän, ohjaaja-käsikirjoittaja Aleksi Salmenperän, arvostus eurooppalaisen elokuvakulttuurin ytimessä on samalla signaali siitä, että kiinnostusta riittää myös muissa merkittävissä elokuvamaissa. Suomalaiselokuvasta Ranskassa ovat valkokankaille yltäneet 2000-luvulla vain Aki Kaurismäen ja Mika Kaurismäen elokuvat sekä koko perheen menestysanimaatio Niko – Lentäjän poika.

Paha perhe sai helmikuussa loistavan näköalapaikan Berliinin elokuvajuhlien Panorama-sarjassa. Suomalaiselokuvan kansainvälisestä levityksestä neuvottelee laadukkaaseen art house -elokuvaan erikoistunut myyntiyhtiö The Match Factory, ja elokuvan levittää Ranskassa Jour 2 Fete -yhtiö. Kotimaassa Paha perhe sai ensi-iltansa 29. tammikuuta, ja elokuvateatterien ohjelmistossa se pyörii yhä muun muassa Helsingissä, Tampereella, Lahdessa, Hämeenlinnassa ja Porvoossa. DVD julkaistaan 23. kesäkuuta.