Islanti kielsi strippiklubit ja topless-tarjoilijat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vakavien talousvaikeuksien parissa jo pitkään taistellut Islanti on noussut jälleen kansainvälisesti otsikoihin, mutta pitkästä aikaa muusta kuin taloudellisesta syystä. Vararikossa oleva pohjoinen maa on nimittäin kieltänyt strippiklubit.

Asiasta kertonut The Guardian -lehti nimesi Islannin heti kättelyssä maailman feministisimmäksi maaksi ja kertoi lain olevan pitkälti avoimesti lesbon pääministerin Johanna Sigurdardottirin ansiota. Parlamentin jäsenistä lähes puolet on naisia. Maassa on edelleen strippiklubeja, mutta tuore laki tulee kuitenkin sulkemaan ne lähiaikoina. Maan viranomaisten mukaan vuosittain strippiklubeissa on työskennellyt noin sata ulkomaalaista eroottista tanssijaa.

Vain 320.000 asukkaan pikkuvaltio on ottanut seksibisneksen muutenkin silmätikukseen. Kolbrun Halldorsdottirin aloitteesta alunsa saanut uusi laki hyväksyttiin yksimielisesti, ja se kieltää myös esimerkiksi yläosattomien tarjoilijoiden käytön ravintoloissa. The Guardian -lehden mukaan syyt eivät olleet uskonnolliset, vaan feministiset. Islanti on siten ensimmäinen maa, jossa tällainen laki on hyväksytty.

– Ei ole hyväksyttävää, että nainen tai ihmiset yleensä ovat kauppatavaraa, Halldorsdottir perusteli lakialoitettaan.