Supersuosittu hittisarja lopetetaan – tarina jatkuu valkokankaalla

Viihdeuutiset · Elina Sipiläinen

Suomessakin hittisarjaksi muodostunut 24 tulee tiensä päähän. Suosikkisarjaa on kuvattu kahdeksan kauden verran. Parhaillaan Yhdysvalloissa nähtävä kahdeksas kausi jää siis sarjan viimeiseksi. Sarjassa päähenkilö Jack Baueria esittävä Kiefer Sutherland on paljastanut sarjan päättyvän näyttävästi.

– Vaikka sarjan päätös on katkeransuloinen, halusimme aina 24:n päättyvän isosti. Päätös tehdä kahdeksannesta kaudesta viimeinen oli siis sellainen, josta olimme kaikki samaa mieltä, Sutherland on kertonut E! Onlinen -julkaisun mukaan.

Hittisarjasta on kuitenkin suunnitteilla jatkoa elokuvan muodossa, sillä sarjaa tuottava Twentieth Century Fox aikoo tehdä sarjasta suuren budjetin Hollywood-elokuvan. Leffan käsikirjoittaa Billy Ray, jonka käsialaa ovat muiden muassa Flightplan ja State Of Play -elokuvat.

– Olen innoissani tulevaisuudesta, Howard Gordon ja minä olemme innoissamme mahdollisuudesta tehdä elokuvaversio 24-sarjasta, Sutherland kertoi.

Terrorismin vastaisen yksikön CTU:n toiminnasta kertovaa sarjaa alettiin näyttää Yhdysvalloissa vuonna 2001. Yhden vuorokauden sisään mahtuvat juonikuviot ovat kiinnostaneet katsojia ympäri maailman. Sarja on voittanut myös useita Golden Globe- sekä Emmy-palkintoja.