Paljastatko liikaa Facebookissa? Tarkista heti nämä asetukset

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituimmaksi yhteisöpalveluksi raketin lailla noussut Facebook on parhaimmillaan erittäin hyvä verkottumisen ja sosiaalisen kanssakäymisen apuväline. Pahimmillaan käyttäjä voi kuitenkin antaa itsestään ja elämästään aivan liikaa tietoa tuntemattomille.

Pahimmassa tapauksessa tiedot päätyvät vääriin käsiin ja sitä kautta niitä voidaan käyttää rikollisiinkin tarkoituksiin. Siksi käyttäjien olisikin hyvä tietää muutamat perusasetukset, joiden avulla yksityisten tietojen jakamista voidaan välttää. All Facebook -verkkosivusto on koonnut kymmenen kohtaa, joihin kannattaa tutustua ja jotka kannattaa myös sisäistää.

Listalla on mukana esimerkiksi omien tietojensa poistaminen Facebookin omista sekä Googlen hakutuloksista, valokuvien tageista, kuva-albumien katsojien rajoittamisesta ja omien tietojen rajoittamisesta palvelun erilaisille sovelluksille. Katso koko englanninkielinen ohjeistus tästä linkistä.