The Chemical Brothers julkaisee uuden albumin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Konemusiikin brittiläinen klassikkoyhtye The Chemical Brothers julkaisee uransa seitsemännen studioalbumin 9. kesäkuusta. Uusi Further niminen kokonaisuus on samalla bändin ensimmäinen levy, jonka jokaiseen biisiin on tehty oma kuvitus.

Liki kolme vuotta sitten julkaistu The Chemical Brothersin edellinen studioalbumi We Are The Night vietti aikoinaan viisi perättäistä viikkoa Englannin listaykkösenä sekä nappasi muiden muassa Grammy-palkinnon. Uusi albumi on rakennettu ikään kuin Tom Rowlands ja Ed Simons olisivat ottaneet mallia silloin tällöin julkaistuista kokeellisista Electronic Battle Weapon –julkaisuistaan, joista tälläkertaa olisikin muotoutunut koko albumi.

Kahdeksan biisiä sisältävä albumi Further on tehty tiiviissä yhteistyössä bändin kanssa pitkään työskennelleiden Adam Smithin ja Marcus Lyallin kanssa. Arvostetuksi televisio- ja elokuvaohjaajaksi kohonnut Adam Smith, aka Flat Nose George, on vastannut kaikkien The Chemical Brothers -keikkojen kuvallisen taustaverhon luomisesta sitten bändin ensimmäisen keikan vuonna 1994.