”Michael Jackson oli valelääkärin uhri?”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime kesänä menehtyneen poptähti Michael Jacksonin kohtalo on jälleen ajankohtainen, kun hänen epäselvään kuolemansa liittyvä oikeudenkäynti alkaa. Laulajan henkilökohtainen lääkäri Conrad Murray vastaa syytteisiin kuolemantuottamuksesta.

Nyt Yhdysvalloissa on noussut esiin uusia näkökulmia tapaukseen. Arvostettu lääkäri ja toimittaja Johnny Benjamin on esittänyt epäilyjä siitä, että Conrad Murray ei olisikaan todellisuudessa saanut asianmukaista koulutusta kaikkiin niihin toimenpiteisiin, joita hän ammatissaan harjoitti. Julkkislääkärin blogissaan julkaiseman kirjoituksen mukaan tapauksessa on aivan liikaa epäselviä asioita.

Hän on nyt kyseenalaistanut muiden muassa sen, saiko Michael Jackson lääkäriltään asianmukaista hoitoa. Ainakaan lääkärillä ei ollut oikeutta käyttää kuolemaan johtanutta Propofol-lääkettä sairaalan ulkopuolella, koska sitä saa käyttää ainoastaan sairaaloissa. Lisäksi lääkettä käytettäessä myös sairaaloissa potilaan elintoimintoja on monitoroitava keskeytyksettä. Murray onkin viime aikoina väittänyt, että Jackson olisi itse ottanut lääkettä kuolettavan annoksen hänen huomaamattaan.

Johnny Benjamin on nyt esittänyt julkisuudessa useita kysymyksiä, joihin hän toivoo saavansa vastauksen. Niitä ovat muiden muassa oliko Conrad Murrayllä 1. asianmukainen koulutus nukutuslääkärinä toimimiseen, 2. asianmukaiset välineet ongelmatilanteita varten, 3. tarvittavat välineet potilaan tilan tarkkailemiseen ja 4. turvallinen säilytyspaikka lääkkeilleen? Mikäli lääkärillä ei ole ollut tarvittavaa nukutuslääkärin koulutusta, häntä voidaan Benjaminin mukaan pitää luvattomasti toimineena valelääkärinä.